Patentdagen®

Nyhetsarkiv

Senaste nytt

 • Cloud Gaming Positioned for Strong Future Growth According to New Research from Clarivate

  Clarivate Plc (NYSE:CCC), a global leader in providing trusted information and insights to accelerate the pace of innovation, today released a new market report on intellectual property and innovations for gaming businesses, supported by research on gaming trends in the U.K. and U.S. In its new report ‘Cowboys, combat and candy: cloud gaming through the lens of IP’ on levels of innovation and brand creation in the $146 billion gaming industry as evidenced by patent, trademark and domain name activity, Clarivate explores the drivers of change both in terms of technical transformation and also the companies behind it.

  Read the full report here.

  Läs mer
 • Från tobaksmonopol till konkurrensutsatt marknad

  Henrik Sahlén är en trogen besökare på Patentdagen men kommer i år att medverka som talare. Han arbetar som IP Manager på Swedish Match och tillsammans med sin kollega Urban Gabrielsson kommer de att prata om utvecklingen inom tobaks- och nikotinbranschen, att arbeta resurseffektivt med IP-frågor och Swedish Match strategiska IP-arbete framåt. Vi passade på att skjuta iväg några snabba frågor till Henrik inför konferensen och svaren hittar du nedan.

  Vad kommer ert pass på Patentdagen att handla om?
  En del historik kring tobak/nikotin branschen och hur man på ett resurseffektivt sätt arbetar med IP-frågor idag.

  Vilka utmaningar ser ni framför er i arbetet kring patentfrågor?
  Att få med sig organisationen i att tänka patent för att därmed på sikt öka antalet uppfinningar.

  Vad är viktigt att tänka på i sin patentstrategi i en stor koncern?
  Att främja ett kreativt klimat och samtidigt se till att det finns tydliga arbetsstrukturer.

  Vad är viktigt att tänka på i samspelet mellan övriga funktioner i bolaget?
  Att bygga kontaktnät och att skapa engagemang hos medarbetarna samt att addera värde till organisationen.

  Vad hoppas du att deltagarna ska ta med sig efter att de har lyssnat på er?
  Hur en liten patentfunktion hanterar komplexa IP-frågor i en mycket spännande bransch som flera har en relation till.

  Jag vet att du tidigare har medverkat på Patentdagen och lyssnat som deltagare. Vad har du fått för intryck?
  Mycket positivt. En bra spännvidd mellan mindre och större aktörer. Framförallt givande att se hur andra företag hanterar olika typer av utmaningar inom IP-området.

  Finns det någon annan talare eller case du är nyfiken på i programmet?
  Punkten ”Vad är IP värt? Värdering av börsbolagens design, patent och varumärken” är vi väldigt nyfikna på!

  Läs mer
 • Programmet för Patentdagen 2020 är färdigt!

  Att hantera patentfrågor blir allt mer komplext – att applicera ett strategiskt synsätt och samtidigt ligga i framkant blir allt viktigare. Under Patentdagen kommer vi få höra hur storföretag och startups arbetar både strategiskt och operativt med dessa frågor. Dessutom får vi expertutlåtanden från akademin, myndighet och konsulter.

  Vi kommer att få höra två praktikfall från Swedish Match och DeLaval om hur de anpassat sitt patentarbete efter nya förutsättningar.

  Patentdagen inleds med att Alexander Ramsay berättar om hur UPC går vidare efter Brexit och hur det viktiga domslutet i Tyskland påverkar UPC:s framtida arbete.

  Vi kommer också få en inblick i hur omvärlden och aktiemarknaden värderar IP. David Andersson och Fredrik Tell kommer under rubriken Vad är IP värt förklara närmare hur det ser ut.

  En annan viktig fråga är dragkampen mellan att skaffa patent och nå ut på marknaden snabbt – det kommer bland annat Stefan Larsson-Masterstråle från Maston att tala om.

  Det i särklass mest aktiva svenska företaget i fråga om patentansökningar är Ericsson. Därifrån kommer Peter Ericsson-Nestler och förklarar Open Standards and FRAND Licensing.

  Dessutom träffar vi Tove Weigel från SKF som under sin programpunkt ställer oss inför kanske välbehövliga filosofiska frågor angående hur vi ser på innovationer, patent och deras roll för såväl företag som uppfinnare i framtiden.

  Dagen avslutas med att Niklas Bergh ger sin syn på kommunikation och kreativitet – för att stimulera nytänkande och skapa en innovationsrik miljö.

  Varmt välkommen till Patentdagen 2020!

  Läs programmet och boka din plats!

  Hämta broschyren här

  Läs mer
 • Programmet för 2020 sätts nu ihop

  Vi är nu i full färd med att producera programmet för Patentdagen, och redan nu kan vi säga att du får lyssna till intressanta case från bl.a Ericsson, SKF, Einride, Swedish Match och DeLaval m.fl. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar oss till det rådande läget.

  Det är lätt att svepas in i Corona helt och hållet med tanke på den rådande läget. Samtidigt så fortsätter vardagen, arbetet och planeringen – för vissa i modifierad form, för andra precis som vanligt.

  Den 4 november går konferensen Patentdagen 2020 av stapeln. Patentdagen är mötesplatsen för dig som arbetar med patent och immaterialrätt. Under dagen varvas presentationer med spännande paneldiskussioner och djupdykande analyser. Årets program är under produktion men vi kan redan nu lova en riktigt intressant dag med case från bl.a Ericsson, SKF, Einride, Swedish Match och DeLaval. Dessutom är vi nyfikna på att få lyssna till Alexander Ramsay från UPC om deras fortsatta arbete med ett gemensamt europeiskt patent efter den senaste tidens utveckling.

  Vi har i nuläget flera bekräftade talare men det finns fortfarande möjlighet att påverka programmet. Vänligen kontakta Jonas Karström på 08 587 662 66 eller jonas.karstrom@insightevents.se om ni är intresserade att berätta om ert patentarbete eller har tips på talare eller ämne som skulle passa på Patentdagen 2020.

  Vi anpassar oss till rådande läget – säker kompetensutveckling.

  Du kan tryggt anmäla dig till Patentdagen. Vi följer coronautvecklingen nära och anpassar oss till det rådande läget, det innebär att vi har olika lösningar redo ifall Folkhälsomyndighetens restriktioner ligger kvar vid tiden för konferensen. Med andra ord kan ni räkna med en säker utbildning, med fokus på utbyte och kunskap, precis som alltid.

  Håll utkik på patentdagen.se för uppdaterat program, nyheter och intervjuer. Vi hoppas att vi ses i Stockholm 4 november!

  Du som deltagare har rätt att avboka din plats fram till en månad innan konferensens start utan kostnad.

  Läs mer
 • Inspireras av eventfilmen från 2019!

  Vi är i full färd med att färdigställa programmet för patentdagen 2020 som går av stapeln den 4 november i Stockholm.

  Tills dess kan du passa på att inspireras av filmen från förra årets konferens.

  Läs mer
Patentdagen®

Praktisk information

Hitta hit

Patentdagen 2020, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm

4 november kl 9.00.

Patentdagen®

Kontakta oss

Lena fredriksson
Lena Fredriksson

Marknadsassistent, Groth & Co

T: +46 8 729 91 15 M: +46 70 651 34 44 lena.fredriksson@groth.eu
Våra event: