Vad sker i världens näst största ekonomi?

Som avslutningstalare på Patentdagen 2022 är vi mycket stolta att kunna presentera Frédéric Cho, Founder, Frédéric Cho Advisory och vice ordförande, Sweden China Trade Council. Inför konferensen passade vi på att skjuta iväg sex snabba frågor till Frédéric.

Vad kommer du att prata om på Patentdagen 2022?

Jag kommer ge en uppdatering över de viktigaste utvecklingarna i Kina under det senaste året.

Hur tror du att pandemin kommer att påverka våra möjligheter att göra affärer i Kina?

Den har redan haft mycket stor påverkan sedan pandemins utbrott tidigt 2020, på våra möjligheter att göra affärer i Kina. Och så länge Kinas nolltoleranspolicy fortsätter gälla så hämmas Kinas fortsatta ekonomiska utveckling och relationer med omvärlden.

Hur skulle du beskriva Kinas nuvarande relationer till USA och Europa?

Jag ser ett framväxande kallt krig i Kinas relationer med USA och allt politiskt mer spänt men i handel och ekonomi mer avspänt läge i Kinas relationer med Europa.

Vad är viktigt att tänka på vid en eventuell etablering i Kina?

Att alltid ha koll på vad regelverket säger idag, hur de politiska vindarna blåser och hur marknaden ser ut för mig som företag.

Finns det någon annan talare du är nyfiken på?

Jag tycker talarlistan på årets Patentdagen 2022 ser riktigt intressant ut, med talare från olika branscher alltifrån tech till tung industri. Jag ser fram emot att lyssna och lära mig från de olika talarnas presentationer.

Vad hoppas du att deltagarna ska ta med sig av från din presentation?

Att jag förhoppningsvis kan ge deltagarna verktyg för att förstå och ta sig an den kinesiska marknaden på bästa sätt!