Programmet för Patentdagen 2022 är färdigt!

Att skydda sina immateriella tillgångar får allt större betydelse. Att välja rätt strategi, ha en bra organisation, hantera och lösa patenttvister samt att kommersialisera patent är viktiga frågor för dagens företag.

På Patentdagen får du lyssna till hur företag som Ericsson, Spotify, ASSA ABLOY, Stora Enso, MIPS och Azelio bedriver sitt dagliga patentarbete. Dessutom kommer Paul C. Lewis och Craig A. McRobbie, speciellt inbjudna för att berätta vad som sker i USA.

En företeelse som mest förknippas med landet i väst är finansiering av patenttvister. Det börjar dock ske saker i Sverige och Oscar Holm från Litigium Capital kommer för att berätta vad som krävs samt vilka förutsättningar som finns i Sverige.

Utöver praktiskt patentarbete, möter vi EPO – Boards of Appeal:s president Carl Josefsson som berättar om det senaste från EPO. Dessutom lyssnar vi till Louise Petrelius, den svenska delegaten i den Administrativa kommittén som ger en lägesrapport kring det senaste om det enhetliga patentsystemet, som stötts och blötts i flera decennier. En efterföljande högintressant panel kommer ta upp vad detta innebär för svenska företag.

Vi vet att många chefer kämpar med att rekrytera rätt inom IP, vilket är komplext på många sätt. På Patentdagen får du därför chansen att lyssna till Mikael Bock från Sharp Legal som ger tips och kunskaper om hur man lyckas rekrytera (och behålla!) medarbetare inom IP.

Dagen avslutas med att Frédéric Cho berättar vad som egentligen händer i världens näst största ekonomi Kina! Hur påverkar det oss och när?

Varmt välkommen till ett fullspäckat Patentdagen 2022!

Läs programmet och boka din plats!

Hämta broschyren här>